Het Weerstation

Weer Purmerend, Purmerbuurt en Purmerbos

Het weer in Purmerend wordt bij mij gemeten door een Davis vantage pro weerstation. Het kost een paar centen, maar dan heb je ook echt wat. Dit is een zeer nauwkeurig weerstation waarvan ik alle meetgegevens op mijn PC opsla. Deze PC heb ik aan internet gekoppeld en zodoende kan je dan direct naar de meetgegevens kijken. De locatie van Weerstation Purmerend is aan de Purmerenderweg in de Purmerbuurt. Pal tussen de golfbaan en het Purmerbos is het weerstation gesitueerd.

 De foto's zijn nog van de situatie op ons vorige adres.

 

Weer Purmerend, Purmerbuurt en Purmerbos: De installatie

Om het weer in Purmerend te meten maak ik gebruik van een vijftal meetapparaten, meter voor de windrichting, windkracht, barometer, regenmeter, thermometer. Zo ziet hij er qua componenten uit:

 

Weer Purmerend: Mijn opstelling

Hieronder kan je mijn opstelling zien. De windmeters (richting en snelheid) steken een meter boven mijn negen meter hoge dak uit. Ik heb me suf zitten prakkeseren over hoe ik dat nu het beste op mijn dak kon krijgen. Ik heb uiteindelijk het idee gekregen om een constructie van PVC-buizen te maken. Deze heb ik gevuld met zand en zo blijft het stevig op mijn dakpannen liggen.

De regen- en buitenthermometer heb ik, ook weer zonder te boren en met een PVC-buizenconstructie, op mijn schuur bevestigd.

  

 

Go to Top